BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

söndag 7 november 2010

Jul

Julen står för dörren, vi kommer inte ut annat än fönstervägen!
Men vafan spelar det för roll? Årets absolut mysigaste månad är på ingående med stormsteg!

Första advent är för mig alltid speciell, Första advent betyder, glögg, pepparkakor, tända FÖRSTA ljuset på adventsstaken, starta en julskiva i stereon och just precis att det är den första, altså det man gått och väntat på ett helt år, att känna den där speciella känslan första gången, lite grann som första kyssen eller första gången man säger "jag älskar dig" till den man älskar.

Skyltsöndan denna folkfest! Man får gå ut, frysa arslet av sig, träffa tomten, titta på barnen som köar och nästan bråkar om vem som ska få rida en sväng på ponnyn först. Biblioteket med tipsrunda, glögg och billiga böcker!

Andra advent är inte lika speciell, det är mer en väntan! Inget nytt, som samma sak som första förutom att det är ljus nummer två som ska tändas, fika lite, lyssna på julmusik.

Sen kommer min absoluta favorit! Upp i ottan och skynda sig att slå på tv:n och halvslummra till ljudet av Lucia och hennes trogna följeslagare. Shit va mäktigt det är med sånt! Fast det är klart, inget slår luciamorgon på Anderstorp, grymt va duktiga dom var, men å andra sidan så gickdom ju inte musik för skojs skull!

Julafton, Julafton, Julafton! Handlar om familj, skratt, god mat, fika, god mat, fika, god mat, skratt, familj, ja ni fattar!! Brukar tänka tillbaks på jularna då man var liten. Det är rätt fränt hur det har ändrats från att man bara brydde sig om vem som fick mest julklappar till att man skiter i julklapparna och bryr sig bara om att se glädjen i barnens ögon när dom sliter papper som galningar! Det brukar framkalla små glädjetårar! Julen är barnens högtid, inget annat och den som säger nått annat hoppas jag får leva med en snigel på högra näsborren i resten av livet!

Nyårsafton har också ändrats en hel del genom åren, från att det var kvällen på året då man faktiskt fick va vaken "hur länge man ville", till årets sista fest till en mysig kväll där god mat, vänner, familj och grevinnan och betjänten är viktigast!

Anledningen till detta inlägg bottnar i att jag och Jenny kom in på det spåret idag och vi turades om att berätta för varandra om va vi tyckte, kände och hur det varit.
Jag ska dessutom få fira jul för första gången med min alldeles egna familj. `

Hur coolt är inte det???

0 kommentarer: